Sunday, 19 April 2009

Setup Modem CDMA VENUS VT-12 in LINUX

Finally After Go to Anywhere and some Test
I Found some setting in wvdial.conf for CDMA VENUS

Step by Step
-------------
1. Provide Modem CDMA
2. CHIP CDMA such as STARONE, FLEXI, FREN etc ( Now I use STARONE)
3. Setting wvdial.conf as below

[Dialer starone]
Init1=ATZ
Init2=ATQ0
Init3 =at+csq?
Init4 =ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
Modem Type=USB Modem
New PPD = yes
Phone=#777
SetVolume=0
FlowControl=Hardware(CRTSTCS)
Inhents=Modem0
Modem=/dev/ttyUSB0
ISDN=o
Username=starone
Password=indosat
Dial Command=ATDT
Baund=230400
Auto DNS=1
Stupid Mode=1
Auto Reconnect=on

4. Running wvdial as below


angelyca@angelyca-laptop ~ $ sudo wvdial starone
--> WvDial: Internet dialer version 1.60
--> Cannot get information for serial port.
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
ATZ
OK
--> Sending: ATQ0
ATQ0
OK
--> Sending: at+csq?
at+csq?
+CSQ: 31, 99
OK
--> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
OK
--> Modem initialized.
--> Sending: ATDT#777
--> Waiting for carrier.
ATDT#777
CONNECT 230400
--> Carrier detected. Starting PPP immediately.
--> Starting pppd at Sat Apr 18 12:41:38 2009
--> Pid of pppd: 7657
--> Using interface ppp0
--> pppd: [08]?[06][08]??[06][08]
--> pppd: [08]?[06][08]??[06][08]
--> pppd: [08]?[06][08]??[06][08]
--> pppd: [08]?[06][08]??[06][08]
--> pppd: [08]?[06][08]??[06][08]
--> pppd: [08]?[06][08]??[06][08]
--> local IP address 10.242.114.62
--> pppd: [08]?[06][08]??[06][08]
--> remote IP address 10.64.64.64
--> pppd: [08]?[06][08]??[06][08]
--> primary DNS address 124.195.15.100
--> pppd: [08]?[06][08]??[06][08]
--> secondary DNS address 202.152.165.36
--> pppd: [08]?[06][08]??[06][08]



5. If IP DNS can Reply ,,meaning "OK" and go to Browser as below



enjoy it...............

1 comment:

Ujang said...

Hello ,
Saya sudah coba step yang dimaksud diatas untuk installasi Venus VT12 , Modemnya Connect tetapi layar interetnya ( Mozila) nggak bisa di access dan pulsa pada Modem tersebut habis , tolong bantu dimana salahnya , saya pakai Centos 5

Thanks